Makers

Elke Jansen

Elke Jansen

Mijn naam is Elke Jansen. Ik zing, speel piano, coach zangers in alle samenstellingen en schrijf (bedrijfs)liederen op maat. Mijn grote passie voor samen zingen heb ik inmiddels verheven tot missie: zoveel mogelijk mensen besmetten met het zangvirus.


Website


David Harpe

David Harpe

Hi, ik ben David, de man achter Bricks of Arnhem. Bricks of Arnhem is een samensmelting van mijn fascinatie voor Lego®, de stad Arnhem en fotografie. Met deze combi poog ik een luchtig tegenwicht te bieden tegen het vaak sombere nieuws van elke dag en zo m’n volgers een dagelijkse glimlach te bezorgen! :)


Website


Eva Geurken

Eva Geurken

Ik ben Eva Geurken. Projectontwikkelaar in gezondheidsinterventies gericht op kinderen. Het hebben van een gezonde leefstijl vind ik erg fijn en belangrijk, dit wil ik ook anderen laten ervaren.

Joren Neher

Joren Neher

Ik ben Joren Neher. Ondernemer en verbinder binnen de wereld van urban sport en cultuur. Dit doe ik met name vanuit Stichting Common Ground en LEF! Events. Je vindt me sportend, reizend of al klussend aan een camper op momenten dat ik niet aan het werk ben.


Website


Patrick Hiemstra

Patrick Hiemstra

Patrick Hiemstra werkt onder studio HIEM als ontwerper, illustrator, en stylist. In de kern gaat studio HIEM over het herdefiniëren van gender met groots volume. Letterlijk als dat er veel gewerkt wordt met tule, ruffels, slepen en hysterie. Figuurlijk als dat het unappologetic is en in your face, je kan er niet omheen.


Website


Marieke van de Esschert

Marieke van de Esschert

Hoi mijn naam is Marieke, ik woon in Arnhem en ben 24 jaar oud. Onder de naam 'Marieke Elise Bodyart' maak ik professioneel bodypaints op wedstrijden en als entertainment tijdens evenementen. Dit is een kunstvorm waar je met schmink het lichaam beschilderd. Het lichaam dient hierbij als canvas, wat door middel van beweging de schildering tot leven brengt.

Maya Lievegoed

Maya Lievegoed

Ik ben Maya Lievegoed. Hoofd van HUMINT Solutions in Nederland en professioneel kennisdetective met de TINO methode. Tevens een gepassioneerde maker en voorvechtster van échte autonome kunst door middel van het TINO Label.


Website


Abe Borst

Abe Borst

Ik ben Abe Borst en hou heel veel van tekenen, vooral hoe het in te zetten is als communicatiemiddel. Bij mij neemt dit de vorm aan van strips, illustraties en workshops waarin ik altijd een balans zoek tussen functie en expressie. Als ik mijn handen niet vol heb met potloden, heb ik mijn handen vol met eten, potgrond of compost (niet tegelijk, want gatsie).


Website


Erwin Fokkens

Erwin Fokkens

Ik ben Erwin met een eigen kapperszaak in mijn geboorteplaats Arnhem. Voor écht advies op gebied van haar moet je bij mij zijn.


Website


Femke Jurrissen

Femke Jurrissen

Hoi, ik ben Femke Jurrissen en ik studeerde dit jaar af aan ArtEZ als grafisch ontwerper. Door de jaren heen ontdekte ik een fascinatie voor ouderwetse, in verval geraakte machines die kunnen worden omgezet in een hedendaagse ontwerptool door ze te hacken. Voor mijn afstudeerproject 'The Thread' bijvoorbeeld hackte ik een ouderwetse breimachine waardoor ik digitale bestanden om kan zetten in analoge breiwerken; 1 pixel staat gelijk aan 1 breisteek. De drempel tussen het oude/analoge en het nieuwe/digitale vind ik daarbij heel interessant; de ouderwetse machine transformeert in een digitale ontwerptool.


Website


Carolijn Leisink

Carolijn Leisink

Mijn naam is Carolijn Leisink en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de opleiding 'docent drama' bij Artez. Sindsdien houd ik mij bezig met allerlei creatieve projecten. In het verleden bij de door mij opgerichte 'Theatergroep Cactus' en als (freelance) docent, met name in het nieuwkomersonderwijs. Van al deze ervaringen scheef ik het boek 'Naima is hier nieuw'. Dit is een verhalenbundel voor kleuters, over een meisje dat nieuw in Nederland komt wonen.

Lies Joosten

Lies Joosten

Ik ben Lies Joosten, harpiste. Ik speel van vrolijk noot tot gevoelige snaar, het liefst op locatie. De warme klanken van de harp zijn prachtig om kwetsbare en bijzondere momenten te omlijsten, ruimte voor gevoel te maken en je even weg te voeren naar een droomwereld.


Website


Henck Pengel

Henck Pengel

Ik ben Henck Pengel. Filmmaker, Fotograaf, Youtuber en Editor. Het mooie van mijn baan is dat op bijzondere plekken kom, leuke mensen ontmoet en veel creativiteit kwijt kan in mijn opdrachten. Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen gemaakt.


Website


Elke Makowski

Elke Makowski

Ik ben Elke Makowski. Ondernemer en duizendpoot in brede zin. Mijn passie ligt in de kunst en cultuursector en wil deze toegankelijk maken en houden voor iedereen. Beginner, talent of professional. Ik ben directeur van De Vloer school voor podiumkunsten en het Sprookjesfestival, producent van musicals en geef daarnaast leiding aan Stichting Talent Ontwikkelplaats Arnhem.


Website


Annemiek Laros

Annemiek Laros

Welk verhaal er in de steen verborgen ligt wordt pas zichtbaar wanneer ik de steen met gevoel en subtiliteit voor het eerst benader. Door de steen aan te raken, vormen te accentueren en lijnen te volgen, wordt die steeds zichtbaarder. Elke steen draagt zo een eigen waarde en gevoel in zich. Als kunstenaar inspireert het mij om hiernaar op zoek te gaan, in contact met mijn eigen gevoel. Dit proces geeft een kunstwerk de kracht om een gevoel over te brengen en een emotie in beeld te brengen.


Website


Sandra van Winden

Sandra van Winden

Ik ben Sandra van Winden, projectcoordinator Jeugdfonds Sport&Cultuur Arnhem, en cultuurmakelaar Elderveld Schuytgraaf. Kunst&cultuur (educatie) mogelijk maken op een laagdrempelige manier, daar waar het niet vanzelfsprekend is, zit inmiddels in mijn DNA. Wanneer ik kids, of volwassenen, in aanraking heb kunnen brengen met datgene waar ze zich graag in ontwikkelen, en zie hoe ze vol overgave en trots vervolgens bijvoorbeeld muziek maken, schilderen of dansen, krijg ik soms tranen in m'n ogen van geluk.


Website


Jasper van der Pijl

Jasper van der Pijl

Jasper van der Pijl studeerde in 2020 af aan de ArtEZ toneelschool, te Arnhem. Vanuit zijn stichting De Nutteloze Arbeider van de Onderwereld maakt hij (jeugd) theatervoorstellingen waarin vastgeroeste wereldbeelden worden los gebikt (en weer vast geroest enzovoorts). Dit doet ie met smeuïge fictie en een grillige vierde wand als gereedschap en vanuit een voorliefde voor het absurdisme.


Website


Rick Kewal Gademann

Rick Kewal Gademann

De voorstelling: mijn naam is Rick Kewal Gademann en ik ben zanger, dichter en een visuele vogel. Ik klim geregeld de pen in, want bij de woorden voel ik mij comfortabel en thuis. Je kan uiteraard poëzie, maar ook liedjes, korte verhalen en langere verhalen verwachten. Binnen mijn fotografie reis ik het liefst mee met de gevoelige beelden. Beelden die mij vooral inspireren en op een eigenaardige wijze raken. Ik zoek naar poëzie, maar vaak vindt het mij, voordat ik er erg in heb. Poëzie en ik zijn inmiddels kompanen. Daarnaast ben ik de oprichter en organisator van het Kunstcollectief Rauw. Vanuit Rauw treden we met twee belangrijke peilers naar buiten: het Arnhemse poëziepodium Grab Them By The Poëzie en onze kunstroute Sur la Route.


Website


Edwim Peters

Edwim Peters

Ik ben Edwim Peters en maak houtsneden. Zowel in opdracht als ook vrij werk. Ik hou van het ‘eenvoudige’ proces dat komt kijken bij het maken van een zwart-wit houtsnede. Zowel de ambachtelijkheid (het ontwerpen, het gutsen en het afdrukken) als de elegantie van het eindresultaat. Ik heb veel Arnhemse prenten gemaakt: stadsbeelden, huizen. Maar ook de plekken uit mijn jeugd zijn een rijke bron voor mijn ideeën. In 1989 voltooide ik de opleiding voor goud- en zilversmeden aan de Vakschool Schoonhoven. Na twee jaar HKArnhem (vrije kunst) volgde ik een theateropleiding en ben sinds 1999 tevens werkzaam als zelfstandig theatermaker.


Website


Ingeborg Kaandorp

Ingeborg Kaandorp

Mijn naam is Ingeborg Kaandorp en ik hou ontzettend van letters! Ik teken ze in alle vormen op alles wat maar kan, van papier, tot hout, muur, raam, servies, krijtbord en nog veel meer. De kunst van het Handletteren breng ik graag over op anderen tijdens workshops en feestjes, ook aan kinderen. Daarnaast werk ik veel in opdracht, zowel analoog als digitaal.


Website


Anne-Marieke Nooij

Anne-Marieke Nooij

Hoe kun je beter leren kijken? Anne-Marieke Nooij heeft het in ieder geval ervaren tijdens haar opleiding tot goud- en zilversmid. En wat is het verschil tussen die twee eigenlijk? Na de Kunstacademie in Arnhem wordt haar werk diverser met gebruik van andere materialen. Naast haar scheppende werk geeft ze les.


Website


Vera Westera

Vera Westera

Ik ben Vera Westera, zangeres en zangdocent. Omdat het zo’n leuk woord is met drie keer een Z zou je mij ook ‘jazzzangeres' kunnen noemen, en hoewel mijn liefde daar zeker naar uitgaat, wil ik mezelf niet in een hokje stoppen. Ik houd ook niet van hokjes, alles is muziek en ik zing wat ik wil. Ook als ik lesgeef vind ik die vrijheid heel belangrijk om door te geven. Op het podium is dat het summum van muziek maken, in vrijheid.


Website


Eva Toorenent

Eva Toorenent

Mijn naam is Eva Toorenent (Evaboneva) en ik ben een kunstenaar/illustrator en schrijver van het vreemde en het wonderlijke. Ik kan mijn kunststijl het beste omschrijven als pop-surrealisme met een vleugje griezeligheid. Met mijn kunst en met mijn verhalen wil ik de lijnen tussen onze wereld en de andere wereld vervagen.


Website